Samen 1
Business / Business Services

Verzenddoos verzenden? Zo beschermt u uw goederen het beste!

 

Van plan binnenkort goederen te verzenden in een verzenddoos die kwetsbaar zijn en goed beschermt moeten worden? Met deze onderstaande tips bent u verzekerd van een goede bescherming en weet u zeker dat u goederen precies in ontvangst worden genomen zoals u ze heeft opgestuurd.

De doos

De juiste verzendoos is essentieel voor een goede bescherming van uw goederen. Zo zijn er verschillende materialen waar u uit kunt kiezen. Wij raden aan om een verzenddoos te nemen die is gemaakt van drie-golfkarton. Dit stevige materiaal kan tegen vallen of stoten en is dus een goede basis voor de bescherming van uw goederen.

De grootte van de doos is ook belangrijk. Wanneer er veel ruimte om te goederen heen zit, is er ook veel ruimte om te bewegen en dat kan leiden tot schade. Maak daarom gebruik van een verzenddoos niet waar zo min mogelijk ruimte zit om de goederen heen. Wat u met de vrije ruimte in de verzenddoos moet doen leest u bij de volgende tip!

Opvulmateriaal

Opvul materiaal is zeer effectief in het beschermen van uw goederen. Door de holle ruimtes te vullen met opvulmateriaal zorgt u dat uw goederen niet bewegen tijdens de weg naar de ontvanger en daarnaast biedt het extra bescherming tegen vallen en stoten. Opvulmateriaal is in twee soorten te krijgen: luchtkussenfolie & schuimkorrels. Schuimkorrels bieden de beste bescherming, omdat deze de holle ruimtes geheel vullen.

Extra zekerheid

Deze tip biedt misschien geen extra bescherming, maar biedt u wel meer zekerheid dat uw pakket 100% in goede orde wordt ontvangen. Een pakketzegel op uw verzenddoos verzekerd uw pakket tot €5000,-. Wilt u er helemaal zeker van zijn dat u pakket aankomt en wanneer dit niet gebeurt u uw geld terug krijgt? Laat uw pakket dan verzekeren.

Voor alle benodigde verpakkingsmaterialen kijkt u op verpakkingvoordeel.nl. Hier vind u verzenddozen, verzendzakken, opvulmateriaal en nog veel meer.