Samen 1
Business / Business Services

Voordelen van een goed lichtplan laten maken

Het belangrijke doel bij een goed lichtplan laten maken is een goed begrip van de functie van elke ruimte in uw huis of kantoor. Op deze manier kunt u rekening houden met taken die in een ruimte worden uitgevoerd en functionele en creatieve verlichting bieden.

Een lichtplan laten maken verbetert de kwaliteit van leven

Studies tonen aan dat een goed lichtplan laten maken, bijdraagt aan de kwaliteit van het licht. Op veel verschillende manieren is goed licht van invloed op mensen. De tevredenheid en productiviteit van kantoormedewerkers kan bijvoorbeeld positief worden beïnvloed door een goed ontworpen verlichting. Eigenaren en managers van gebouwen hebben het potentieel om waarde toe te voegen, kosten te verlagen en de prestaties te verbeteren door de toepassing van goede verlichting. Het is geen geheim dat mensen zich aangetrokken voelen tot goed verlichte openbare voorzieningen, commerciële winkelstraten en parken en elke ruimte in uw huis.

Binnenverlichting in uw huis

Uw binnenverlichting is meer dan alleen een manier om uw huis te verlichten. Het is een manier om de energie-efficiëntie van uw huis te maximaliseren. Een schijnbaar kleine verandering in uw lichtplan kan grote gevolgen hebben voor de manier waarop uw huis presteert en de voordelen die u daarvan ondervindt.

Hoe graag u ook wilt dat uw huis licht en gastvrij is voor u en uw gezin, meer licht in één ruimte betekent niet noodzakelijkerwijs dat de ruimte lichter zal zijn. Focus in plaats daarvan op de kwaliteit van het licht dat u kiest in plaats van de hoeveelheid, en u zult een echt verschil in de ruimte zien.

Denk na over de functie van het licht

Het licht in een slaapkamer heeft niet hetzelfde helderheidsniveau en dezelfde lichtkwaliteit nodig als het licht in een zelden gebruikte bijkeukenkast. U wilt niet alle ruimtes van uw huis met hetzelfde lichtniveau behandelen omdat u daarmee kostbare energie verspilt. Omgevingsverlichting is niet altijd nodig in een ruimte. Als u taakverlichting in plaats van omgevingsverlichting toepast, kunt u energie besparen door licht alleen te gebruiken voor het beoogde doel. De integratie van energie-efficiënte componenten in uw verlichtingsplan helpt u om het gebruik van verlichting te controleren en te verminderen wanneer deze niet nodig is. Het implementeren van bedieningselementen, zoals timers en dimmers, in uw hele huis met het oog op energie-efficiëntie kan op de lange termijn een echt verschil maken. Bij Lichtkunde werken professionals die u graag helpen met het maken van een lichtplan voor uw woning, kantoor of bedrijf.