Samen 1
Business / Business Services

Waar op te letten bij het kiezen van een dakkapel?

Dakkapellen zijn als de ogen van een huis. Ze rusten op daken en voegen hoofdruimte en licht toe aan de bovenverdiepingen en voegen belang toe aan een verder eenvoudige daklijn.

Richtlijnen voor het plaatsen van een dakkapel

Consistente stijl

Zelden of nooit bevat een huis of straat twee verschillende soorten dakkapellen. Als je een huis tegenkomt met meer dan één type dan is de kans groot dat een van hen op een later tijdstip is toegevoegd door een aannemer die nog nooit naar een ontwerpklasse is geweest. Als u van plan bent een dakkapel toe te voegen, zorg er dan voor dat deze dezelfde stijl behoudt als bestaande.

Consistente grootte

Niet alleen is de stijl meestal constant, maar dat geldt ook voor de grootte. Afgezien van het af en toe vinden van een grotere centrale dakkapel, moet de dimensionering consistent zijn in een gebouw. Het dimensioneren van dakkapellen moet altijd klein genoeg zijn om het verhaal waarop ze rusten niet te overschaduwen. Een enorme dakkapel bovenop een klein huisje ziet eruit alsof het het onderliggende huis gaat verpletteren. Zelfs als je de extra ruimte nodig hebt, overweeg dan andere manieren om het te krijgen dan het toevoegen van een enorme nieuwe dakkapel.

Verschillende soorten dakkapellen

Dankzij de grote populariteit van dakkapellen als een gemakkelijke en voordelige manier een woning extra ruimte en waarde te geven is er veel keuze en mogelijkheden. De verschillende materialen hebben elk zijn eigen voordelen en prijsklasse.

Houten dakkapellen

De goedkoopste optie is een houten dakkapel. Hout heeft een klassieke uitstraling, is makkelijk te bewerken en daarom erg geschikt voor specifiek maatwerk. Houtmoet geverfd worden, dus als u op zoek bent naar een nieuwe uitstraling voor uw huis kun je eenvoudig de dakkapel een ander kleurtje geven. Een houten dakkapel past goed bij oudere huizen, waar ook andere onderdelen van het huis zoals kozijnen van hout gemaakt zijn.

 

Hout is minder goed bestand tegen slechte weersomstandigheden dan bijvoorbeeld kunststof, maar is ook daarentegen gemakkelijk te repareren. Een houten dakkapel heeft over het algemeen meer onderhoud nodig dan een duurdere dakkapel zoals een kunststof of polyester dakkapel.

 

Kunststof dakkapellen

Het populairste materiaal voor dakkapellen is kunststof. Een kunststof dakkapel heeft veel voordelen. De grootste voordelen van kunststof is dat het erg weinig onderhoud nodig heeft, voordelig is in de aanschaf en lang mee gaat. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt van de dakkapel is genoeg om de dakkapel te onderhouden. Een kunststof dakkapel heeft een gemiddelde levensduur van ruim 50 jaar. Ook de isolatie is een groot voordeel van een kunststof dakkapel. Op de lange termijn kan er veel geld bespaard worden door het gebruik van kunststof in een dakkapel.

Polyester dakkapellen

Een polyester dakkapel is de duurste, maar ook kwalitatief de beste optie. Het verschil tussen een dakkapel van kunststof en polyester is dat een polyester dakkapel volledig uit één stuk is gemaakt. De dakkapel is hierdoor naadloos en dit maakt dat de polyester dakkapel bijzonder goed is geïsoleerd. Samen met de lange levensduur zorgt dit ervoor dat de polyester dakkapel een duurzame optie is. Verder heeft de dakkapel minimale onderhoud nodig en is een polyester dakkapel een aantrekkelijke optie voor de lange termijn.

 

https://www.schipperkozijnen.nl/dakkapellen