Samen 1
Business / Business Services

Waarom zou ik mijn auto’s volgen?

Het is een prettig idee om te weten waar jouw auto’s zich begeven. Wanneer je een ondernemer met een eigen wagenpark bent – denk hierbij aan transportbedrijven, verhuisbedrijven, of taxibedrijven – is het een prettig idee dat je weet waar jouw wagens zich bevinden en of er niet gesjoemeld wordt door de wagen ook privé te gebruiken. Voorheen was het traceren van auto’s alleen besteedt aan overheidsinstanties, zoals de recherche. Door de opkomst van GPS volgsystemen is een auto traceren echter stukken makkelijker dan voorheen. Waarom zou je jouw auto’s traceren? En wat is de regelgeving hieromtrent? Je leest het hieronder!

Wat is de regelgeving omtrent auto’s traceren?

Er gelden wel enkele regels omtrent auto’s traceren. Je mag enkel een auto volgen wanneer deze ook daadwerkelijk jouw eigendom is. Zo is het wettelijk toegestaan om een GPS tracker in de auto te plaatsen op het moment dat je jouw auto uitleent aan jouw kind. Ook geldt dit voor wagenparkbeheerders, autoverhuurders enzovoorts. Ook zijn er enkele uitzonderingen, wanneer er ook een volgsysteem onder andermans auto geplaatst mag worden. Denk hierbij aan een recherchebureau, die een auto volgen door middel van een technisch hulpsysteem, om zodoende ondersteuning in hun onderzoek te kunnen bieden.

Hoe kies ik het juiste systeem?

Het juiste systeem selecteren om een auto te volgen, is geheel afhankelijk van jouw situatie. Het is handig om bij jezelf te rade te gaan en jezelf een aantal vragen te stellen, voordat je een systeem aanschaft:

–          Heb ik toegang tot de auto die ik wil volgen?

–          Met welke interval wil ik de auto volgen?

–          Hoe wil ik de posities van de auto kunnen bekijken?

–          Om hoeveel wagens gaat het?

Wanneer je een antwoord hebt op deze vragen, is het al een stuk makkelijker om het juiste volgsysteem te kiezen om jouw auto te traceren. Een partij die je hiermee kan helpen, is Global TrackMarks. Lees direct verder over de mogelijkheden.

https://www.globaltrackmarks.nl/