Samen 1
Business / Business Services

Wat is een conference call en hoe kun je een conference call opzetten?

Ik denk dat u het met mij eens bent wanneer ik zeg dat door de komst van allemaal flexplekken, vergaderen een stuk lastiger is geworden. Iedereen zit overal in het land verspreid en kan via de mail en apps met elkaar communiceren. Alleen is het lang niet zo makkelijk om efficiënt te kunnen vergaderen.

Het hoef helemaal niet zo te zijn, u kan tegenwoordig tegelijk vergaderen met meer dan 30 man, allemaal op een andere werkplek.

In het artikel van vandaag laat ik u zien dat de conference call uw antwoord is op dit probleem en hoe u zelf een conference call kan opzetten.

Wat is een conference call

Een conference call is als het ware een vergadering over de telefoon. Het maakt dan niet uit waar men zich bevind. Dat is handig want met al die flexplekken van tegenwoordig wordt het vergaderen er niet beter op.

Eenvoudig te organiseren

Niet alleen ontzettend handig maar ook erg eenvoudig te organiseren. Iedere deelnemer belt met 0900 – 8389 en daar kunnen de deelnemers door middel van een pincode meedoen aan de vergadering. Degene die de conference call heeft opgezet, dient deze pincode door te geven aan alle deelnemers. Het maakt voor de deelnemers niet uit of ze inbellen via een vaste telefoon of een mobiele telefoon.

Conference call via WeCloudit

Deze service wordt u aangeboden door WeCloudit. Wij maken enkel gebruik van de beste infrastructuur zoals KPN om u de beste service te verlenen.

Wat is het niet

Het is geen video beeldbellen waarmee u bijvoorbeeld meerdere personenen tegelijk op uw beeldscherm kan zien op uw telefoon. Het is ook geen systeem zoals whatsapp waarmee u door middel van de app met elkaar in een groep kunt zitten en vervolgens tekstberichten naar elkaar kunt sturen. Dat zijn groepschats en geen conference calls.

Bij een conference call praten we werkelijk over gesprekken met alleen geluid en zonder beeld.

Letterlijke definitie en betekenis

Conference call betekend letterlijk ‘verzamelgesprek, telefonisch vergaderen, conferentieschakeling. Veel mensen denken zoals eerder besproken veelal aan een gelijktijdige videoconferentie maar dit zijn twee verschillende systemen. In de essentie doen ze wel hetzelfde, namelijk een vergadering opzetten, maar de technieken zijn anders.

Gratis conference call

Er wordt ook wel eens gesproken over een gratis variant. Helaas, u kunt dan echter niet de kwaliteit verwachten zoals u gewend bent met het normale bellen. Wanneer het gratis moet, kan er niet geinvesteerd worden in goede infrastructuur waardoor de systemen vaak niet vlekkenloos een conference call kunnen beheren, laat staan met 30 man tegelijk. Ik ben bang dat een gratis systeem uw verwachtingen niet gaat waarmaken. Dat zou jammer zijn omdat, juist de conference call, een ontzettend mooi systeem is om de efficiëntie binnen het bedrijf te kunnen waarborgen.

Dit is niet alles wat WeCloudit u te bieden heeft

De conference call is niet alles wat WeCloudit te bieden heeft. Wij bieden complete pakketten aan voor uw complete IT beheer. Dit loopt uiteen van de telefonie tot complete werkplekbeheer. Op onze website vind u nog veel meer informatie hierover.

 

 

 

https://www.wecloudit.nl/conference-call/