Samen 1
Business / Business Services

Zoek zelf de mooiste trouwringen uit

Je trouwt met de liefde van je leven, daar horen mooie trouwringen bij. Trouwringen worden vaak als setje voor hem en haar verkocht. Hierbij heb je de keuze uit gouden, witgouden of zilveren trouwringen. De meeste mensen kiezen voor goud of witgoud, dit laatste lijkt veel op zilver maar heeft de kwaliteit van goud. Ringen met een of meerdere diamanten geven een extra dimensie aan de huwelijksbelofte. Samen zoeken jullie de mooiste ringen uit, die precies aansluiten bij jullie wensen en persoonlijke smaak.

Trouwring met of zonder diamanten

Diamanten zijn prachtige edelstenen die symbool staan voor de liefde. Toch betekent dit niet dat alle trouwringen bezet zijn met diamanten. Je vindt prachtige exemplaren in klassieke of moderne vormgeving. Wil je toch iets bijzonders, dan kies je voor een trouwring met een of meerdere diamanten. Hier is een zeer ruime keus in, waarbij je vooral kijkt naar de kwaliteit van de diamant.

Veel trouwringen en verlovingsringen met diamanten zijn van witgoud, omdat dit de mooiste combinatie met diamanten vormt. Hierdoor wordt er extra nadruk op de schittering van de edelsteen gelegd.

Keuze van de diamanten

Alle diamanten lijken op het eerste oog hetzelfde, maar dat is het niet. De kwaliteit van de diamanten trouwringen wordt bepaald door de kleur en zuiverheid van de edelstenen, maar ook van de slijpvorm en het gewicht. Hoe kleurlozer een diamant, hoe beter het licht wordt weerkaatst. Wil je een oogverblindende schittering, dan kies je voor diamanten met de kleuren D, E of F. De kleuren G en H zijn nog steeds van een uitstekende kwaliteit, met als voordeel dat ze iets goedkoper zijn.

De zuiverheid van diamanten wordt aangeduid met een classificatie. Ook dit geeft aan hoeveel licht de diamant doorlaat. Daarnaast speelt de slijpvorm een rol. Let goed op al deze zaken: dan koop je de mooiste trouwringen.

https://www.diamantendeals.nl/