De zoete aardappelDe zoete aardappel is de laatste jaren erg populair geworden. De knol wordt ook wel een bataat genoemd. Van origine komt de zoete aardappel uit Zuid-Amerika. Hier worden dan ook erg veel zoete aardappelen geteeld, net als in Amerika. Sommige boeren verbouwen de zoete aardappel ook in Nederland, maar op veel plekken is de grond hiervoor te zwaar. De zoete aardappel komt in veel kleuren, maar slechts een paar soorten worden echt veel geteeld. Veel mensen denken dat de zoete aardappel familie is van de echte aardappel, maar dit is niet het geval. De aardappel en zoete aardappelen verschillen enorm van smaak. De gewone aardappel wint het op het vak van eiwitten, de meeste koolhydraten gaan naar de zoete aardappel. De oranje zoete aardappelDe oranje zoete aardappel wordt vaak gezien als de ‘normale’ zoete aardappel. De bataat is enorm hip geworden en valt erg in de smaak. Het zoetere zusje van de Hollandse pieper is de zoete aardappel. In de volksmond noemt men dit ook wel een bataat. Zoals de naam al aanduidt, is de smaak van deze aardappel anders dan een reguliere pieper. Naast een zachte structuur en een zoete smaak, is deze bataat van origine een tikje gekruid. De paarse zoete aardappelVan oorsprong komt de paarse zoete aardappel niet uit Nederland. Ook is het (nog) niet mogelijk om deze in Nederland te kweken. De paarse zoete aardappel komen vaak overzees. De meeste paars gekleurde soorten komen uit Noord-Amerika. Deze aardappel leent zich uitstekend voor het opfleuren van uw gerechten en het toevoegen van een licht zoete smaak. U bereidt de paarse zoete aardappel net als een reguliere zoete aardappel. Verstandig is om deze eerst te schillen, om vervolgens enkele minuten te koken in een pan met water. Ook is het mogelijk om deze aardappel in de oven op te warmen, eventueel met schil. Vul vervolgens de aardappel op met een vulling naar keuze en u heeft een heerlijke nieuwe smaaksensatie te pakken. De witte zoete aardappelDe witte zoete aardappel is een van de vele leden uit de zoete aardappel familie. Hij is misschien minder bekend dan de oranje bataat, maar in sommige gerechten minstens net zo lekker! De witte variant van de zoete aardappelen is iets kruimiger dan de gewone zoete aardappel. Ook is deze knol iets droger en minder zoet dan de oranje variant. De zoete aardappel is met bijzonder weinig calorieën en veel vezels en mineralen een enorm gezonde optie. Voor sommige mensen is de zoete aardappel echter geen goede vervanger van de aardappel omdat hij zo zoet is. De witte aardappel is een mooie middenweg. Deze aardappel is enorm gezond, en heeft een minder overheersende zoete smaak. Tegenwoordig kunt u ook online zoete aardappelen kopen! |
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- Kookworkshops; een culinair uitje! Heeft de verveling toegeslagen in de keuken, en volstaan de bekende recepten niet meer? Dan is het tijd om eens uit de comfortzone te stappen,...
- Catering Oldenzaal voor een culinaire verassing voor uw gasten Bij Cateringbedrijf Oldenzaal nemen ze de zorg van het eten op een feest graag uit uw handen. In onze eigen kookstudio stellen we alle gerechten...
- Een kookcursus in Nijmegen: het leukste dagje uit! Heeft u er wel eens aan gedacht om een kookcursus in Nijmegen te volgen? Om nieuwe recepten of vaardigheden te leren bijvoorbeeld, of om eens...
- Breid je kookkunsten uit en kies hier uit honderden bladerdeeg recepten Wanneer je graag kookt, is er vaak een aantal gerechten die je favoriet zijn en die je vaak bereidt. Soms wil je echter wat nieuws...
- https://www.samen-1.nl/ Pasen dit jaar moet extra bijzonder gaan worden, daarvoor vind u de lekkerste en leukste paasrecepten bij de Coop. Afgelopen jaar moest Pasen namelijk anders...
- Waarom zou u deze 3 bonen en peulvruchten aan uw dieet moeten toevoegen? Peulvruchten en bonen zijn een algemeen bekend voedseltype dat in de meeste delen van de wereld algemeen verkrijgbaar is. Deze komen uit de plantenfamilie die...